INGREDIENTE
4 banane Plantain
150 g somon afumat
125 g branza
1-2 lingurite suc de lamaie
marar verde dupa gust
untdelem pentru prajit
TIMP DE PREPARARE
~ 45 minute
Spuma de somon afumat: Cu ajutorul unui mixer vom pasa somonul afumat, crema de branza si mararul verde. Cind am obtinut o pasta fina adaugam zeama de lamaie si sare dupa gust. Acoperim si dam la rece pana pregatim si cosuletele.

Pregatirea cosuletelor Plantain: Trebuie sa precizez ca bananele Plantain sunt un soi diferit de banane. Diferit prin faptul ca bananele pe care le consumam in mod normal fac parte din soiul Cavendish, cel mai popular si cel mai des intalnit soi de banane; iar Plantain este un soi de banane cu un continut mai mic de zahar (deci nu foarte dulci), sunt putini mai tari si este necesara gatirea lor inainte de consumare (cat timp sunt verzi si necoapte).
 
Asadar, bananele se desfac din coaja si, se taie in bucatele lungi de aproximativ 4 cm. Daca doriti le puteti pune intr-un castron cu apa sarata pentru 2 ore. Se scot pe un servetel absorbant si, se vor praji in uleiul incins. Prajim bananele pana devin aurii, intorcandu-le pe ambele parti. Le scoatem pe servetele absorbante si imediat, cat sunt inca calde, le asezam intr-o forma metalica de cosulete.
Cu ajutorul unei alte forme mai mici de cosulet (sau a unui pisalog) apasam pe banana astfel incat sa ia forma primei forme. Scoatem cu grija din forma cosuletul obtinut si lasam la racit pe o farfurie. Cand s-au racit cosuletele Plantain, le umplem cu spuma de somon afumat. Decoram cu marar verde si servim cu pofta.

Reteta preparata de Nicoleta Grofova - http://www.secretelebucatarieinoastre.com/2013/04/cosulete-din-banane-plantain-si-spuma.html